Evgheni Prigojin, liderul grupului de mercenari Wagner, se află pe lista pasagerilor unui avion prăbușit în Rusia, a informat miercuri seara autoritatea aeronautică civilă rusă, citată de agenția TASS.

UPDATE

Grupul de mercenari ruși Wagner va fi și mai periculos sub controlul președintelui Rusiei, Vladimir Putin, după decesul încă neconfirmat oficial al liderului Evgheni Prigojin, a apreciat joi premierul polonez Mateusz Morawiecki, relatează Reuters, preluată de Agerpres.

"Grupul Wagner ajunge sub conducerea lui Putin. Să își răspundă fiecare la întrebarea: amenințarea va fi mai mică sau mai mare? Pentru mine, este o întrebare retorică", a spus Morawiecki într-o conferință de presă. 

++++

Incidentul a avut loc în regiunea Tver, anunță agenția Rosaviația.

Aeronava privată Embraer avea la bord zece pasageri, printre care Evgheni Prigojin și mâna lui dreaptă Utkin.

Postul rus de televiziunea Tsargrad relatează că a fost identificat cadavrul lui Prigojin. Și pe conturile de Telegram ale mercenarilor Wagner se spune că liderul grupării a murit.

Pe de altă parte, oficiali ai Ministerului rus pentru Situații de Urgență au declarat că opt cadavre au fost găsite la locul avionului prăbușit.

Mai mulți martori ar fi văzut o rachetă lansată de la sol către avion.

Un al doilea avion al lui Prigojin ar fi aterizat la Moscova.

Președintele Vladimir Putin se află la un concert de muzică clasică în regiunea Kursk.

Prigojin a condus în iunie o rebeliune a mercenarilor Wagner împotriva conducerii militare ruse. ”Marșul justiției” către Moscova a fost stopat în urma unei intervenții a președintelui belarus Aleksandr Lukașenko.

Mercenarii au fost obligați să predea armele Armatei ruse și să plece fie în Belarus, fie în Africa.