Președintele Consiliului de administrație al Lukoil, Ravil Maganov, a murit joi după ce căzut de la fereastra unui spital din Moscova, scrie The Moscow Times.

Ravil Maganov, în vârstă de 67 de ani, a căzut de la etajul șase al Spitalului Clinic Central, potrivit unor surser din poliție citate de site-ul de știri RBC.

Spitalul, cunoscut sub numele de Clinica Kremlin, deoarece aici sunt tratați pacienții din elita politică și de afaceri din Rusia, a confirmat pentru RIA Novosti decesul lui Maganov, fără a dezvălui circumstanțele morții sale.

Maganov este a doua persoană din conducerea Lukoil care moare în circumstanțe misterioase în ultimele luni.

Poliția rusă a deschis un dosar penal după moartea fostului director al Lukoil, Alexander Subbotin, la începutul lunii mai.

Lukoil, a doua companie petrolieră ca mărime a Rusiei, a fost una dintre puținele corporații rusești care au cerut public încetarea invaziei în Ucraina, la începutul lunii martie.

”Susținem încetarea imediată a conflictului armat și sprijinim soluționarea acestuia prin procesul de negociere și prin mijloace diplomatice”, a comunicat Lukoil într-o scrisoare adresată acționarilor la acea vreme.

Șeful Lukoil, Vagit Alekperov, a demisionat în iunie, după ce a fost inclus pe lista sancțiunilor occidentale.