UE trebuie să lase ușa deschisă extinderii sale pentru a prospera, a supraviețui și a fi competitivă economic față de alte superputeri globale, iar noii membri vor oferi Europei potențial economic și demografic sporit, spune Andrzej Duda.

Astăzi, este în interesul Poloniei și nu doar al ei, cred că este interesul întregii Europe, să lase deschisă ușa Uniunii Europene. UE trebuie să arate că este pregătită pentru a primi noi membri care doresc să intre, care își afirmă intenția de se alătura Uniunii după ce vor fi îndeplinit criteriile de aderare'', a afirmat șeful statului polonez, într-o întrevedere cu omologul său georgian Giorgi Margvelașvili, aflat în vizită la Varșovia, transmite PAP, preluată de Agerpres.

Duda a estimat că Uniunea Europeană este afectată de criză, așa cum a arătat dosarul Brexit, și că procesul de ieșire a Marii Britanii din blocul comunitar va dura mai mulți ani, slăbind "grav" Uniunea Europeană''.

În opinia sa, o eventuală închidere a ușilor UE față de noi membri după ieșirea Marii Britanii din organizație ar însemna "începutul sfârșitului" pentru UE.