Volodimir Groisman și-a anunțat demisia luni, chiar în ziua învestirii noului președinte, Volodimir Zelenski, din funcția de premier al Ucrainei, scrie Report.md.

Marți, 21 mai, Zelenski, va avea consultări cu șeful Radei Supreme de la Kiev, Andri Parubi, cu adjuncții acestuia și cu liderii grupurilor parlamentare, în contextul anunțului făcut de el, la ceremonia de învestire, de a dizolva Parlamentul.

„Am decis că voi demisiona imediat după următoarea ședinta a Guvernului care va avea loc miercuri. Cred că toți întelegeți că guvernul demisionează înainte de formarea noii Rade Supreme a Ucrainei și nu din cauza președintelui nou ales. În timpul celor trei ani de activitate guvernamentală, nu-mi este rușine de ceea ce am putut face și cât de bine am răspuns provocărilor și crizelor cu care ne-am confruntat”, a menționat Groisman, potrivit Report.md.

Comisia Electorală Centrală de la Kiev a comunicat, după anunțul făcut de Zelenski despre dizolvarea Radei, că după publicarea decretului prezidențial în acest sens, procesul declanșat nu va mai putea fi oprit de nicio decizie judecătorească.