Autoritățile turce l-au capturat luni noaptea pe presupusul atacator înarmat, care a ucis 39 de persoane în noaptea de Anul Nou în clubul exclusivist Reina. Acesta a fost identificat sub numele de Abdulkadir Mașaripov.

Potrivit primelor informații, suspectul a fost capturat în urma unei operațiunii în districtul Esenyurt din Istanbul, ceea ce indică posibilitatea ca acesta să nu fi părăsit metropola turcă după atacul armat din Reina, scrie News.ro.

Presa turcă a transmis că Mașaripov este originar din Uzbekistan. Această teorie sprijină primele informații din anchetă care arătau că autoritățile turce sunt în căutarea unui suspect din Asia Centrală, deși inițial se vorbea despre un posibil membru al minorității uigure din Kîrgîzstan.

Se pare că autoritățile turce l-au capturat pe principalul suspect în locuința unui prieten de origine kîrgîză. Mașaripov va fi supus mai multor controale medicale înainte de a fi interogat de către anchetatorii din Istanbul. 

Capturarea presupusului atacator pune capăt unei operațiuni masive de căutare, care a durat mai bine de două săptămâni și în care au fost implicați mii de polițiști turci. Totuși, rămân întrebări importante despre cum a reușit să se furișeze atacatorul de sub nasul forțelor de intervenție în noaptea atacului și cum s-a ascuns timp de jumătate de lună în mijlocul metropolei Istanbul.

39 de persoane au fost ucise și 69 au fost rănite în noaptea de Revelion, într-un club celebru de noapte din Istanbul. Atacatorul a împușcat un ofițer de poliție și un civil înainte de a intra în Reina, un club din cartierul Ortakoy din Istanbul și a deschide focul în clădire. Atacul a fost revendicat de ISIS.