Încă un proces, în care vor fi judecate 486 de persoane, începe marți în Turcia. Cel mai important inculpat este Fethullah Gulen, indicat de președintele Erdogan drept organizatorul „puciului” eșuat din vara anului trecut.

O parte dintre cei 486 de inculpați sunt acuzați că au dat ordine, de la baza aeriană Akinci piloților care au bombardat sediul parlamentului și palatul prezidențial în noaptea de 15 spre 16 iulie 2016.

Aflat în SUA, predicatorul islamist Fethullah Gülen este judecat în lipsă și este acuzat de organizarea tentativei de lovitură de stat.

Printre inculpați se mai află foști șefi ai armatei, oameni de afaceri, dar și simpli militari și civili, conform AFP, citată de Agerpres.

Procesul se va desfășura în închisoarea Sincan, în apropiere de Ankara, într-o sală de audieri cu o capacitate de peste 1.500 de persoane, construită special pentru procesele-gigant legate de tentativa de lovitură de stat.

În Turcia au loc în prezent mai multe procese împotriva așa numiților „puciști”, peste 50.000 de persoane fiind arestate în legătură cu tentativa de lovitură de stat eșuată din iulie 2017.