Vladimir Bilčik, a avertizat politicienii de la Podgorica că dacă continuă criza politică și dacă activitatea Curții Constituționale nu va fi deblocată, atunci se va pune întrebarea dacă Muntenegru poate deveni membră a UE, informează RTS (Serbia).

Șeful delegației Parlamentului European pentru colaborarea cu Muntenegru, Vladimir Bilčik,  a avertizat că Muntenegru, cândva lider în procesul de integrare europeană, acum este blocat. "Comunitatea internațională este aici, discutăm cu partenerii din Muntenegru, suntem pregătiți să ajutăm, dar hotărârile trebuie luate de instituții și de cetățeni, nu de noi" – a declarat Bilčik, adăugând că Muntenegru și-a creat singur problemele cu care se confruntă în prezent și tot Muntenegru trebuie să găsească soluția.

"Politicienii trebuie să se gândească mai puțin la ei și mai mult la interesele cetățenilor și țării. Dacă continuă criza politică și instituțiile nu își reiau activitatea, dacă nu se deblochează activitatea Curții Constituționale, atunci ne vom întreba dacă Muntenegru are capacitatea de a deveni stat UE" – a transmis Bilčik.

Sursa: RADOR