Grupul de hackeri ruși "Killnet", care a lansat un atac împotriva site-urilor mai multor instituții de stat din Bulgaria, l-a indicat ca țintă personală pe procurorul general al Bulgariei, Ivan Gheșev, reiese din postările pe Telegram ale grupului.

Un hacker cu porecla KillMilk, identificat ca fiind unul dintre liderii grupului de hackeri, a publicat un mesaj personal împotriva procurorului general, la adresa căruia au fost formulate mai multe mesaje jignitoare.

Sâmbătă, la câteva ore după atacul cibernetic care a afectat site-urile instituțiilor statului bulgar, Ivan Gheșev a anunțat că infracțiunea este opera hackerilor ruși și a indicat locația unuia dintre aceștia - orașul rusesc Magnitogorsk, relatează Novini.

Duminică, Procuratura bulgară a raportat că, datorită unui software special, a fost stabilită deja locația exactă și identitatea unuia dintre autorii atacului. Procuratura a declarat că va solicita oficial autorităților ruse să-l predea pe autorul atacului cibernetic.

Luni, Procuratura din Sofia a adăugat că în spatele atacului amplu asupra site-urilor de internet din Bulgaria se află încă aproximativ 150 de ruși, a căror identitate și locație sunt în curs de clarificare.

Câteva ore mai târziu, "Killnet" a trimis un mesaj împotriva procurorului general al Bulgariei, Ivan Gheșev devenind o țintă a Rusiei.

Ulterior, procurorul general al Bulgariei a comentat amenințarea, precizând că această situație nu-l va împiedica să lucreze. (Sursa: RADOR)