Un procuror din Istanbul cere inculparea lui Aydin Dogan, cel care deține ziarul Hurriyet, televiziunile CNN Turk și Kanal D, ultimul fiind prezent și în România.

Un procuror din Istanbul cere inculparea lui Aydin Dogan, fondatorul Dogan Holding și președinte Isbank, pentru implicarea într-o rețea de trafic cu combustibil, conform news.ro, care citează Reuters.

Procurorii cer 23 de ani de închisoare pentru Aydin Dogan. Acesta deține în Turcia cel mai mare grup media, care include ziarul Hurriyet și posturile de televiziune CNN Turk și Kanal D, ultima televiziune fiind prezentă și pe piața media din România.

Conform surselor citate, cazul datează de când Dogan Holding și Isbank, în perioada resctivă cea mai mare instituție de creditare din țară, erau acționari la Petrol Ofisi, o rețea de distribuție a carburantului, preluată în 2010 de compania austriacă OMV.

Președintele Consiliului de Administrație al Isbank, Ersin Ozince, este acuzat că a fost implicat, între 2001 și 2007, în finanțarea unei rețele de furt de combustibil.

De menționat că procurorii au demarat anul trecut o anchetă împotriva Dogan Media Holding pentru "propagandă teroristă”.

În 2009, același trust media a primit o amendă de 2,5 miliarde de dolari pentru că nu și-a plătit taxele, lucru perceput de critici drept o tentativă de a înăbuși presa care i se opunea președintelui Recep Erdogan.