Președintele rus Vladimir Putin "nu exclude" să participe la Summitul G20 de la New Delhi, în septembrie, "dar decizia nu a fost încă luată", a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peșkov, citat de agenția Interfax.

Referitor la posibilitatea unei călătorii a Papei Francisc la Moscova, Peșkov a spus că trebuie "să așteptăm o declarație a Vaticanului", notează agenția Ansa.

Sâmbătă, Suveranul Pontif a reiterat că este pregătit "să meargă la Kiev, dar cu condiția de a merge și la Moscova".

"Merg în ambele locuri sau în niciunul dintre cele două", a spus Papa Francisc.

Peșkov a adăugat că există "contacte obișnuite" cu Vaticanul prin intermediul diplomaților: "Nu am alte informații despre acest lucru".

Jurnaliștilor care l-au întrebat dacă Papa Francisc ar putea decide să facă o oprire în regiunea Vladivostok, în Extremul Orient rus, cu ocazia unei călătorii în Mongolia care ar putea avea loc anul acesta, Peșkov a spus că "mai întâi trebuie să folosite canalele diplomatice, așteptăm declarații oficiale de la Vatican pe acest subiect".

Între timp, într-un mesaj trimis Papei Bergoglio cu ocazia celor zece ani de pontificat, Patriarhul Kirill, șeful Bisericii Ortodoxe Ruse, a scris că "în aceste vremuri dificile, un dialog între liderii religioși poate da roade și poate contribui la unificarea eforturilor oamenilor de bună voință, pentru a vindeca rănile creației lui Dumnezeu". Patriarhul Kirill a adus un omagiu contribuției date de Papa Francisc în predicarea Evangheliei și atenției sale pentru relațiile interreligioase, a relatat agenția rusă Tass.

Sursa: RADOR