Vladimir Putin, Angela Merkel și Emmanuel Macron au discutat marți despre cooperarea în ceea ce privește vaccinurile anti-COVID-19, inclusiv cel rus, Sputnik V, situația lui Aleksei Navalnîi și Libia, a anunțat Palatul Elysee.

În cursul unei videoconferințe, ei au evocat o posibilă cooperare în materie de vaccinuri, în funcție de progresul analizării vaccinului Sputnik V de către Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA).Angela Merkel și Emmanuel Macron i-au atras, de asemenea, "atenția președintelui Putin asupra situației opozantului rus Aleksei Navalnîi și asupra necesității respectării drepturilor sale, conform Convenției europene a drepturilor omului, și ca sănătatea lui să fie păstrată", informează AFP, preluată de Agerpres.

Cei doi lideri occidentali au reiterat cererea ca "Rusia să ia un angajament hotărât de a stabiliza încetarea focului în Ucraina" și au reclamat un "dialog incluziv" în Belarus.

În legătură cu Libia, cancelarul german și președintele francez și-au exprimat speranța că, împreună cu Rusia, "vor depune toate eforturile pentru a promova procesul de tranziție".