Aderarea Finlandei și Suediei la NATO este o problemă doar dacă include și amplasarea de "infrastructuri militare" pe teritoriile celor două state.

Președintele rus Vladimir Putin a spus luni că Rusia nu are nicio problemă cu Finlanda și Suedia, dar că extinderea infrastructurii militare pe teritoriul lor ar cere o reacție din partea Moscovei, relatează BBC Online.

Vorbind despre extinderea NATO la un summit al Organizației Tratatului de Securitate Colectivă (CSTO), desfășurat la Moscova, Putin a spus că asta este o problemă pentru Rusia și este în interesul SUA. El a mai susținut că Rusia trebuie să acorde o atenție suplimentară la ceea ce ar fi - în opinia lui - planurile NATO de a-și crește influența pe plan global.

După invadarea Ucrainei, Rusia a obținut „dovezi privind crearea unor componente de armele biologice” în apropierea granițelor Rusiei, a declarat el la summitul blocului de securitate condus de Rusia.

El a adăugat că „se lucrează la posibile metode și mecanisme de destabilizare a situației epidemiologice în spațiul post-sovietic”.

Putin a adăugat că CSTO plănuiește o „serie de exerciții comune în Kazahstan, Kârgâzstan și Tadjikistan în toamnă”.