Putin numește autoritățile ucrainene "imbecile" pentru că resping negocierile
Președintele rus, Vladimir Putin, a catalogat principalele autorități ale Ucrainei drept "imbecile" pentru că s-au plecat în fața voinței puterilor occidentale și s-au retras din negocierile cu Rusia pentru a pune capăt războiului.
Potrivit președintelui rus, ambele părți au ajuns la o înțelegere în orașul turc Istanbul și chiar negociatorii ruși și ucraineni au semnat un document, dar, ulterior, Kievul ar fi pledat pentru neimplementarea lui la propunerea fostului premier britanic Boris Johnson, potrivit potrivit 20minutos.es.
În cadrul unui eveniment cu autoritățile municipale din toată Rusia, Putin a amintit că, în timpul acelei negocieri, Moscova a fost obligată să "dea un fel de semnal" că intenționează cu adevărat să rezolve problema pașnic și i s-a cerut retragerea trupelor de la Kiev, relatează TASS.
În acest moment, șeful statului rus a avertizat că refuzul Ucrainei de a sta la masă ar putea duce către "o lovitură ireparabilă și foarte gravă", cu atât mai mult când a fost certificat "eșecul" contraofensivei sale militare, iar situația de pe front este în mâinile Forțelor Armate Ruse.
Din acest motiv, Putin a respins așa-numita Formulă de Pace a președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, pe care o consideră o continuare a interdicției de a se angaja în discuții cu Moscova. "Sunt cerințe prohibitive pentru procesul de negociere", a subliniat președintele rus.
Pe de altă parte, referitor la situația actuală pe frontul de luptă, președintele rus a acuzat Forțele Armate ucrainene că au efectuat atacuri fără sens împotriva populației civile ruse, dar prin care Kievul încearcă să demonstreze partenerilor săi că este capabil să răspundă într-un fel Moscovei.
"Oamenii se întreabă de ce autoritățile de la Kiev fac ceea ce fac: bombardează orașe pașnice, zone populate, atacă piețe. Ce sens militar are asta? Niciunul, zero (...) Dorința lor este să arate poporului, sponsorilor, care dau bani pentru arme și muniții, că sunt capabile să răspundă la acțiunile Rusiei", a spus el.
"Încearcă să arate că și ei pot face ceva, dar în loc să rezolve problemele militare, acționează într-un mod atât de barbar. Pur și simplu atacă așezările pașnice și nu cu arme țintite. Sistemul de lansare multiplă de rachete atacă zone întregi", a subliniat liderul rus.
Pentru Putin, aceste ofensive ucrainene împotriva pozițiilor civile ruse apar din cauza eșecului mult-anunțatei contraofensive, care a început la începutul lunii iunie anul trecut și care s-a încheiat fără a fi atins principalele obiective stabilite de Kiev.
"Unul dintre principalele obiective ale atacurilor de acest tip (asupra civililor din Rusia) este acela de a distrage atenția propriei populații și a sponsorilor săi, încă o dată, de la eșecul complet și absolut al așa-zisei contraofensive", a spus conducătorul Rusiei.
Dimpotrivă, Putin a subliniat că "atacuri selective" și cu arme de "înaltă precizie" comise de Forțele Armate Ruse asupra Ucrainei sunt concentrate în permanență asupra "infrastructurii militare și companiilor complexului militar-industrial" situate în adâncurile teritoriului ucrainean.
În ceea ce privește populația ucraineană, Putin a deplâns că în trecut "au luptat împotriva nazismului și acum îl susțin". "Naziști evidenți și complicii lui Hitler sunt puși pe piedestal", a reproșat Putin, care crede că în Ucraina creierul oamenilor a fost "spălat".
Dimpotrivă, în Rusia trăim o etapă de "coeziune a societății" și o "întărire a economiei", ceea ce reprezintă o "surpriză completă pentru inamic" și, de fapt, o mare parte a populației care la un moment dat a plecat din țară acum visează să se poată întoarce.
"Sunt din ce în ce mai mulți oameni plecați care vor să se întoarcă în patria lor. Este greu să crești copii în condițiile care se creează astăzi în unele țări occidentale", a spus Putin, care denunță că "băile comune pentru băieți și fete" sunt ceva "cotidian".
"Este foarte greu pentru oamenii cu valori umane tradiționale și normale să trăiască în aceste condiții", a subliniat Putin, care s-a angajat să păstreze și să apere cu orice preț aceste valori tradiționale, care sunt "baza" pe care este construit statul rus.
Finalmente, Putin a abordat viitorul regiunilor ucrainene anexate în septembrie 2021 -Donețk, Luhansk, Herson și Zaporijjia -, precum și Crimeea, anexată cu ani înainte, în 2014, prin manevre care în niciunul dintre cazuri nu au fost recunoscute de către comunitatea internațională.
"Dificultățile ne-au unit (...) aceasta este o reflectare a caracterului nostru național, ar trebui să ne gândim cu toții la asta", a spus Putin, făcând apel în acest moment la toate autoritățile țării, inclusiv la cele din noile regiuni, să lucreze împreună pentru binele Rusiei.
Una dintre modalitățile de a garanta această unitate în noile regiuni este aceea de a le egala cu restul teritoriilor Rusiei, ceea ce a necesitat transferul a peste un trilion de ruble - puțin sub 10,5 miliarde de euro -, mulțumită în parte muncii întregii conduceri economice a țării.
În cele din urmă, Putin a apărat controversatele - nerecunoscute la nivel internațional - referendumuri de aderare organizate în urmă cu un an și jumătate în regiunile ucrainene menționate și care, potrivit acestuia, nu ar fi putut fi falsificate, ci au fost "expresia voinței oamenilor".
"Nimeni nu te obligă să vii la secția de votare (...) este imposibil să forțezi oamenii să vină la vot. Nu poți să-i forțezi cu pistolul: dacă oamenii nu ar vrea, pur și simplu nu ar veni la secțiile de votare", a subliniat un Putin care a profitat de ocazie pentru a ataca sistemele electorale ale Statelor Unite și ale altor puteri occidentale.
Și, potrivit președintelui rus, ultimele alegeri din Statele Unite au fost manipulate prin votul prin corespondență. "Dacă încearcă să cânte din vârful dealului despre democrația pe care încearcă să ne-o impună, nimic nu va funcționa", a conchis el.
sursa: RADOR RADIO ROMÂNIA
Comentarii