Președintele rus Vladimir Putin a exprimat joi condoleanțe familiei lui Evgheni Prigojin, la o zi după ce avionul în care s-ar fi aflat șeful grupului de mercenari Wagner s-a prăbușit, informează Reuters și AFP, citate de Agerpres.

Președintele rus a salutat "contribuția" lui Prigojin la ofensiva rusă în Ucraina, "în pofida erorilor" lui, și a promis că "va duce până la capăt" ancheta asupra prăbușirii avionului său.

Prigojin "era un om cu un destin complicat, care a comis grave erori în viața sa, dar care obținea rezultatele necesare", a declarat Putin în timpul unei reuniuni retransmise la televiziune, exprimând "sincere condoleanțe" apropiaților celor care au murit în urma prăbușirii avionului.

"Este vorba de persoane care au adus o contribuție semnificativă la efortul nostru comun" în Ucraina, unde Rusia duce o ofensivă militară din februarie 2022, a continuat Vladimir Putin.

Evocând ancheta asupra cauzelor accidentului, lansată de autoritățile ruse, președintele Putin a promis că o va duce "în integralitatea sa și va ajunge la o concluzie".

"Vom vedea ce vor spune anchetatorii într-un viitor apropiat. Expertiza este în curs, o expertiză tehnică și genetică. Aceasta va lua ceva timp", a mai spus Vladimir Putin.

Autoritățile ruse nu au avansat până acum nicio pistă pentru a explica prăbușirea, miercuri, la începutul serii, a avionului privat în care se aflau, potrivit aviației civile ruse, Prigojin, mâna sa dreapta Dmitri Utkin și alți responsabili ai Wagner.

În accident, care a alimentat speculații în ceea ce privește asasinarea celui care a devenit dușman al Kremlinului după revolta eșuată din iunie, au murit 10 pasageri, potrivit autorităților.

Vladimir Putin l-a descris joi pe Evgheni Prigojin drept un om de afaceri talentat, pe care el îl cunoștea "de la începutul anilor 1990". Însă, în timpul revoltei din iunie, Putin îl calificase pe Prigojin drept "trădător".

Potrivit lui Vladimir Putin, șeful grupului Wagner "se întorcea din Africa" în ziua prăbușirii avionului.