Președintele rus Vladimir Putin va participa săptămâna viitoare la un summit virtual al G20, a anunțat TASS, preluată de postul de televiziune de stat Rusia-1.

Summitul online al liderilor G20, organizat de India, este programat pentru miercuri, 22 noiembrie. Tot săptămâna viitoare, Putin va participa la o întâlnire Brics și la AI ​​Journey, o conferință internațională despre inteligența artificială și învățarea automată, organizată de Sberbank, care se va desfășura în perioada 22-24 noiembrie.  

Potrivit unor surse europene citate de Adnkronos, liderii țărilor europene care fac parte din G20 - Italia, Franța, Germania, precum și președinții Comisiei și ai Consiliului European - ''au decis de comun acord să nu-și modifică planurile de participare la summitul virtual convocat de premierul indian Narendra Modi pentru miercuri, cu opt zile înainte de încheierea președinției indiene, în ciuda participării lui Vladimir Putin''.

Acesta ar fi primul contact direct, deși la distanță, între unii lideri europeni și președintele rus, care în luna martie a fost subiectul unui mandat de arestare emis de Curtea Penală Internațională de la Haga, notează La Repubblica.

Putin nu a participat (nici măcar virtual) la G20 din Indonezia din 2022 și nici la cel din septembrie de la New Delhi.

Sursa: RADOR RADIO ROMANIA