Agenți ai FBI au efectuat luni un raid pe o mică insulă americană din Caraibe care îi aparținea omului de afaceri Jeffrey Epstein, găsit mort în celula sâmbătă după ce a fost inculpat pentru mai multe agresiuni asupra unor minore.

Doi responsabili sub acoperirea anonimatului din cadrul forțelor de ordine, citați de NBC, au confirmat că poliția federală americană a lansat o percheziție la reședința lui Epstein de insula Little St. James, din insulele Virgine, supranumită de unele publicații "insula pedofiliei", din cauza minorelor pe care Jeffrey Esptein le-ar fi adus aici, relatează France Presse, preluată de Agerpres.

Raidul are loc în contextul în care ministrul american al justiției și procurorul federal din Manhattan au promis să continue ancheta privind agresiunile sexuale multiple comise de Epstein și să-i descopere pe eventualii săi complici.

Jeffrey Epstein, de 66 de ani, a fost găsit mort sâmbătă în celula sa din închisoarea federală din Manhattan, aparent în urma unei sinucideri. El era închis în așteptarea procesului după ce a fost inculpat la începutul lui iulie și risca până la 45 de ani de închisoare.