Întârzierile guvernamentale, incertitudinea și resursele insuficiente au lăsat frontierele britanice și sistemul de imigrație nepregătite pentru Brexit, relevă un raport al comisiei pentru afaceri interne a Camerei Comunelor.

Lipsa de claritate a intențiilor guvernului în materie de imigrație creează îngrijorare pentru cetățenii UE din Marea Britanie și îi pune pe funcționarii din domeniu, deja suprasolicitați, într-o poziție imposibilă, relatează Reuters, preluată de Agerpres.

"Guvernul nu pare să aprecieze (corect) provocarea birocratică uriașă cu care se confruntă sau de cât timp și de câte resurse are nevoie pentru a planifica Brexit-ul", se arată în document.

Raportul critică întârzierile în publicarea așa-numitei "Cărți Albe" cu planurile post-Brexit privind imigrația, apreciind că eșecul guvernului de a stabili mai devreme obiective privind imigrația nu va permite Parlamentului și persoanelor afectate să dezbată aceste planuri înainte ca ele să fie finalizate.

Totodată, Guvernul e criticat pentru că nu a reușit încă să stabilească detalii cruciale cu privire la înregistrarea actualilor rezidenți din alte state UE. Prin urmare, personalul de imigrație și pază a frontierelor se vor afla în imposibilitate de a-și desfășura în mod eficient activitatea.