Ministrul Marius Bostan, care crede că România ar putea fi tigrul Europei în 2018, spune că schimbarea mentalităților s-ar putea face prin trimiterea șefilor firmelor de top prin sate, pentru a discuta cu oamenii, așa cum au făcut înaintașii noștri.

"Am încredere că, până în 2018, România va deveni tigrul Europei”, a declarat, marți, în cadrul conferinței Bucharest Technology Week, ministrul Comunicațiilor și pentru Societatea Informațională, Marius Bostan, apreciind că  digitalizarea oferă României o șansă mare de a ajunge din urmă țări mai avansate.

În cadrul unei alte conferințe privind capitalul uman, ministrul a susținut că slăbiciunea României constă în slăbiciunea leaderilor și a oamenilor inteligenți, care și-au pierdut încrederea și speranța în capitalul uman și în forța acestei țări.

"Dacă toți oamenii care au încredere în țara asta ș-ar pune traista în băț și o zi din viața lor să meargă într-un sat din România, într-o comunitate defavorizată din cartierul Ferentari, să încerce să stea de vorbă cu leaderii, eu cred că vom schimba România foarte repede. 2018 este o țintă rezonabilă să facem acest lucru", a afirmat Marius Bostan.

În acest context, ministrul a lansat ideea ca 1.000 de companii să "adopte" fiecare câte un sat și să încerce schimbarea mentalităților.

"Pentru 2018, an în care vom sărbători 100 de ani de la Marea Unire, nu mai trebuie să avem două Românii, o Românie aici, o Românie în afară. Trebuie să fie strâns legate aceste Românii. O Românie în mediul rural, o Românie în mediul urban. Iată două Românii fantastic de dezunite, să spunem așa. Iar aceasta nu ține doar de Guvern, ține de fiecare dintre noi. ține de fiecare companie”, a spus Bostan.

Adoptarea unui stat ar însemna, a explicat ministrul Comunicațiilor, ca "măcar o dată pe lună să meargă din board-ul companiei, sau o dată la trei luni, să meargă în acel sat, să discute cu leaderii comunității și să facă această vizită doar pentru schimbarea mentalităților, întărirea unor principii și valori fundamentale și oferirea unui drum".

"Aceasta au făcut înaintașii noștri acum 100 de ani când au modernizat România. Au mers din sat în sat și atunci nu era internet, nu erau telefoane mobile, nu erau mașini. De ce au putut?", a afirmat Marius Bostan.