În Wuhan, orașul din China unde a izbucnit pandemia de COVID-19, au fost făcute 6.574.093 de teste de detecție a acidului nucleic viral pentru a depisa noile cazuri de infectări. Testele au fost realizate în perioada 14-23 mai.

Potrivit Comisiei de Sănătate Municipală din Wuhan, sâmbătă au fost realizate 1.146.156 de teste, de aproape 15 ori mai multe decât pe 14 mai, dată la care a fost demarată campania de testare din oraș, relatează agenția Xinhua. Cel mai are număr de testări a fost făcut pe 22 mai - 1.470.950.

Autoritățile au făcut aceste testări pentru a putea stabili câte cazuri asimptomatice sunt. Testarea a fost extinsă și la persoanele care nu au mai fost testate înainte, deoarece Wuhan a continuat să raporteze infecții asimptomatice. Situația a provocat îngrijorare în rândul populației, după ce în oraș au fost redeschise fabricile, afacerile și școlile.

Înainte de această campanie, în oraș au fost efectuate peste trei milioane de teste de detecție a acidului nucleic viral.

Comisia a precizat că testele sunt gratuite și se fac pe bază de voluntariat.

Prioritate au zonele rezidențiale care au raportat anterior infecții, persoanele care locuiesc în clădiri vechi și dens populate. Testarea nu este recomandată în cazul copiilor cu vârste mai mici de șase ani.

Campania de testare a fost întâmpinată cu mult entuziasm din partea locuitorilor, susține Xinhua.