MAE precizează că Ambasada României la Roma s-a autosesizat în urma informațiilor apărute în presă referitoare la situația unor cetățeni români aflați în carantină în localitatea Mondragone din regiunea italiană Campania.

Conform informațiilor comunicate de către autoritățile locale reprezentanților misiunii diplomatice, în complexul pentru care a fost instituită măsura carantinei locuiesc 14 cetățeni români.

De asemenea, autoritățile italiene au confirmat că au fost înregistrate până la acest moment 49 de cazuri de infectare cu COVID-19 însă, conform datelor oficiale, nu există la acest moment o confirmare în privința existenței unor cetățeni români în rândul persoanelor diagnosticate pozitiv.

Totodată, MAE precizează că, până la acest moment, la nivelul Ambasadei României la Roma nu au fost primite solicitări de asistență consulară cu privire la acest caz.

Misiunea diplomatică  menține dialogul cu autoritățile locale și este pregătită să acorde asistența consulară, conform competențelor legale și cu stricta respectare a măsurilor adoptate de autorităților din statul de reședință în contextul pandemiei COVID-19.