Franța a înăsprit regulile de purtare a măștilor după ce numărul infectărilor a crescut. Cei care nu vor purta măști în locurile publice vor fi amendați. Și Hong Kong reintroduce măsuri stricte.

Începând de luni, Franța înăsprește regulile de purtare a măștilor pe fondul unei creșteri a cazurile confirmate de COVID-19. Cei care nu poartă măști în locurile publice vor primi o amendă de 135 de euro. Până acum, măștile erau obligatorii în transportul public și recomandate în supermarketuri și alte magazine.

Cu peste 30.000 de decese, Franța este una dintre țările cele mai afectate de pandemie în Europa. Până duminică, în Franța au fost raportate în total aproape 175.000 de persoane infectate.

O creștere a cazurilor se înregistrează și în Hong Kong, astfel că autoritățile au decis ca purtarea măștii să devină obligatorie în toate locurile publice, iar angajații guvernamentali neesențiali vor lucra de acasă, notează Deutsche Welle.

Șefa Guvernului din Hong Kong, Carrie Lam, a calificat drept ''critică'' situația, precizând că nu există ”semne” că epidemia ar fi ținută sub control.

Numărul de cazuri a început să crească din nou în ultimele două săptămâni, iar medicii nu reușesc să identifice canalele de transmitere a coronavirusului. Duminică s-a înregistrat un record, cu peste 100 de noi cazuri, deși săptămâna trecută au fost luate noi măsuri de distanțare socială, printre care închiderea sălilor de sport și a cluburilor. 

Autoritățile din Barcelona au impus restricții pe plajă, în urma ignorării regulilor de distanțare socială.

După o creștere a infectărilor în statul australian Victoria, masca a devenit obligatorie în Melbourne și în districtul Mitchell din apropiere. Premierului statului, Daniel Andrews, a declarat că amenda pentru cei care nu poartă masca e de 200 de dolari australieni (122 de euro).