MAE informează că 11 cetățeni români, lucrători în cadrul unei ferme din Borken, Germania, au fost testați pozitiv cu noul coronavirus.

În contextul informațiilor apărute în presa germană cu privire la apariția unor cazuri de infectare cu COVID-19 în cadrul unei ferme din localitatea Borken, Republica Federală Germania, Consulatul General al României la Bonn s-a autosesizat și a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale și pe lângă compania angajatoare, pentru a obține mai multe informații cu privire la cetățenia, identitatea și starea de sănătate a persoanelor în cauză.

Potrivit informațiilor preliminare comunicate de către compania angajatoare reprezentanților oficiului consular, în cadrul fermei în cauză își desfășoară activitatea aproximativ 120 de cetățeni români, 11 dintre aceștia fiind depistați pozitiv pentru infecția cu COVID-19. Persoanele infectate sunt asimptomatice și au fost izolate de restul lucrătorilor, fiindu-le asigurate alimente și alte bunuri necesare. Totodată, angajatorul a menționat că, în cursul zilei de 22 iulie a.c., a fost efectuată o nouă testare, rezultatele urmând a fi comunicate în zilele următoare.

De asemenea, conform acelorași informații comunicate de către compania angajatoare, la nivelul întregii societăți agricole a fost instituită măsura carantinei, fiind implementate imediat măsuri de distanțare socială, conform normelor de siguranță și prevenție.

Până la acest moment, Consulatul General al României la Bonn nu a primit solicitări de asistență consulară din partea lucrătorilor care își desfășoară activitatea la ferma respectivă. Consulatul General al României la Bonn continuă dialogul cu autoritățile locale și este pregătit să acorde asistență consulară, conform competențelor legale și cu stricta respectare a măsurilor adoptate de autoritățile germane, în contextul pandemiei de COVID-19.