Premierul Ludovic Orban consideră că moțiunea de cenzură împotriva Guvernului său reprezintă un act de iresponsabilitate din partea PSD și se analizează sesizarea CCR din cauza că Parlamentul nu este în sesiune ordinară.

"Socoteala de acasa nu se potrivește cu socoteala din teren. După părerea mea, această moțiune de cenzură reprezintă încă un act de iresponsabilitate din partea PSD. Să depui moțiune de cenzură și să încerci să dai jos un Guvern care și-a făcut datoria, care gestionează cu corectitudine, profesionalism și eficiență probleme grave apărute din cauza epidemiei, crizei economice, secetei, indundațiilor, un Guvern confruntat cu dificulăți care nu au mai existat în România de foarte multă vreme, mi se pare un gest complet lipsit de logică și este împotriva interesului României", a declarat Ludovic Orban, întrebat ce va face dacă moțiunea de cenzură va fi adoptată.

Orban spune că scopul PSD este să "pună mâna pe putere" pentru a organiza alegerile locale și parlamentare și "să fure la vot".

De asemenea, Orban susține că social-democrații "și-au pierdut busola" pentru că în ultimii 30 de ani nicio moțiune de cenzură nu a fost depusă în vacanță parlamentară.

"Este de gâgă faptul că moțiunile de cenzură se depun în vacanță parlamentară, nu în sesiune. Probabil au vrut să depună înainte de Congres, nu înțeleg. Dacă ținem cont de procedurile parlamentare, de Constituție, procedurile trebuie să se deruleze în sesiunea parlamentară care începe în septembrie", a mai adăugat premierul.

Întrebat dacă PNL va ataca la CCR decizia, premierul a declarat că se analizează acest lucru.

+++

Social-democrații depun luni după-amiază moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban.