Consilierul pentru securitate națională al Casei Albe, Jake Sullivan, a declarat sâmbătă că ultima propunere de pace a Rusiei pentru Ucraina la dominarea în continuarea asupra țării și reprezintă o "viziune complet absurdă", relatează Reuters.

De asemenea, el a declarat jurnaliștilor că absența Chinei de la Summitul pentru pace în Ucraina este probabil rezultatul rugăminților Rusiei de a nu participa.

Lideri mondiali s-au reunit sâmbătă într-o stațiune montană elvețiană pentru a încerca să obțină sprijin pentru propunerile de pace ale Ucrainei, în cadrul unui summit la care președintele american Joe Biden a lipsit, care a fost evitat de China și considerat o pierdere de timp de către Moscova.

La rândul său, vicepreședintele american Kamal Harris a respins ca fiind absurde condițiile impuse de președintele rus Vladimir Putin pentru negocierile de pace cu Ucraina, conform dpa, preluată de Agerpres.

Președintele rus Vladimir Putin a cerut vineri retragerea trupelor Kievului din cele patru provincii ucrainene revendicate de Rusia și renunțarea de către Ucraina la aspirația de aderare la NATO, drept condiții pentru o încetare a focului și o pace negociată.