Razvan Nicolescu a fost ales membru al Consiliului de Administratie al Agentiei Europene de cooperare a autoritatilor de reglementare in domeniul energetic, cu un mandat de sase ani, in urma votului de miercuri seara al ambasadorilor la UE al celor 27 de state membre UE. Nicolescu a obtinut cele mai multe voturi dintre cei 11 candidati.

Foto: HotNews.ro

Contracandidatii lui Nicolescu - propusi de statele membre - au fost nume sonore in domeniul energiei si au ocupat sau ocupa functii de ministri sau viceministri in tarile care i-au propus. Romanul a castigat in fata unui fost ministru al economiei, a doi ministri adjuncti in functie, dar si a fostului presedinte al Consiliului de Administratie al Agentiei Internationale pentru Energie.

Au fost alesi cei 5 membri permanenti ai Consiliului de Administratie, romanului alaturandu-i-se experti din Italia, Polonia, Germania si Franta. Consiliul de Administratie va fi format din cei 5 membri desemnati de statele membre, 2 membri de catre Parlamentul European si 2 de catre Comisia Europeana.

Nicolescu, 32 de ani, are un CV reprezentantiv pentru domeniul energiei, fiind timp de 3 ani (2006-2008) reprezentatul Romaniei la UE pe probleme de energie, iar in prezent este Corporate Public Affairs la Petrom. Alaturi de el in Consiliul de Administratie au mai fost alesi candidatii din Italia, Franta, Germania si Polonia. Agentia Europeana pentru reglementarea energiei este o institutie nou creata la nivelul UE, care va juca un rol important in domeniul reglementarii pietei europene de energie electrica si gaz natural. Luni, Comisia Europeana a anuntat ca sediul acestei agentii a fost stabilit la Ljubljana. Romania a candidat si ea pentru gazduirea agentiei, alaturi de Slovenia si Slovacia.

Articol complet la HotNews.ro

Surse: HotNews.ro, MAE