Opt din zece britanici dezaprobă acum guvernul, arată un sondaj YouGov realizat în timp ce țara se confruntă cu o criză economică inflamată de încercările abandonate ale noului premier, Liz Truss, de a face reforme radicale de reducere a taxelor.

Sondajul relevă că 77% dintre britanici dezaprobă guvernul condus de conservatori, fiind cel mai mare procent din ultimii 11 ani de monitorizare YouGov, a precizat compania, citată de Reuters.

YouGov a mai spus că nouă din zece britanici, adică 87% dintre cei chestionați, spun că guvernul gestionează prost economia, ceea ce reprezintă o lovitură pentru partidul care, în mod istoric, și-a lăudat recordul de disciplină fiscală.

Alte sondaje de opinie au arătat o scădere a sprijinului pentru Partidul Conservator în ultimele săptămâni, după ce un plan de reduceri de taxe nefinanțate a șocat investitorii, declanșând turbulențe pe piața obligațiunilor atât de puternice încât Banca Angliei a trebuit să intervină. YouGov a intervievat 1.772 de persoane, iar rezultatele sondajului au fost publicate marți. 

sursa: RADOR