Roger Stone, fost consilier neoficial al președintelui SUA, a fost arestat vineri în Florida și inculpat în ancheta privind posibila complicitate între echipa de campanie prezidențială a lui Trump și Rusia, potrivit Bloomberg.

Stone (66 de ani) este inculpat pentru șapte capete de acuzare: unul pentru obstrucționarea justiției, cinci pentru fals în declarații și una pentru tentativă de influențare a unor martori. 

Fostul consilier ar fi încercat să obstrucționeze ancheta referitoare la alegerile prezidențiale din 2016 prin furnizarea unei mărturii mincinoase și tentativa de influențare a unor martori.

Roger Stone a părăsit echipa de campanie a lui Trump în 2015, dar a păstrat legătura cu membri ai echipei. În timpul campaniei din 2016, el a trimis mai multe emailuri și SMS-uri referitoare la o organizație, al cărei nume nu e specificat în documentele judiciare, dar descrierea corespunde WikiLeaks, al cărei șef deținea emailuri ale democraților.

La acel moment, Wikileaks a publicat numeroase emailuri ale politicienilor democrați. Mueller susține că aceste emailuri ar fi fost obținute de hackeri guvernamentali ruși în tentativa de a se amesteca în alegerile prezidențiale.