Aceasta va avea dimensiunile unui oraș mai mic, se va afla la Constanța, va reprezenta o consctrucție majoră și o modernizare a bazei a bazei aeriene existente deja acolo, scrie publicația bulgară Actualno.

Constanța se află la doar 65 de kilometri de granița cu Bulgaria. Valoarea proiectului se ridică la 2,5 miliarde de euro. Acesta va include piste pentru decolare și aterizare de avioane, hangare pentru avioane, spații pentru depozitatea și dislocarea armelor, pentru combustibili și lubrifianți, pentru echipamente de antrenament.

Vor mai exista acolo, de asemenea, școli, grădinițe, magazine și un spital. Baza va putea găzdui 10.000 de soldați ai NATO și familiile acestora.

Construcția va fi o extindere a Bazei 57 Aeriene a Forțelor Aeriene Române „Mihail Coglunicanu”. Noua bază va avea o suprafață de 2.800 de hectare și un perimetru total de 30 de kilometri, potrivit Euronews România.

Reamintim că România va fi și centru de pregătire pentru piloții ucraineni pentru avioanele de vânătoare F-16. Acest lucru este de așteptat în cel mai scurt timp. 

Sursa: RADOR RADIO ROMÂNIA