Ministerul Afacerilor Externe salută decizia autorităților din Mongolia de liberalizare a regimului de vize pentru cetățenii români, posesori de pașapoarte simple.

Astfel, începând cu anul 2023, România figurează, alături de alte 33 de state, din Uniunea Europeană, dar și din alte regiuni, pe lista statelor ai căror cetățeni sunt scutiți de obligativitatea deținerii vizei pentru a călători în scop turistic în acest stat.

MAE informează că, potrivit datelor comunicate public de către autoritățile din Mongolia, perioada pentru care cetățenii români pot călători fără viză este de maximum 30 de zile.

Reprezentarea diplomatică a României în Mongolia este asigurată de Ambasada României la Beijing (datele de contact sunt disponibile la această adresă http://beijing.mae.ro/.

MAE reiterează recomandarea adresată cetățenilor români care doresc să călătorească în Mongolia de a consulta secțiunea Condiții de călătorie de pe pagina de internet a MAE (http://www.mae.ro/travel-conditions), unde sunt disponibile informații detaliate cu privire la regimul de călătorie în străinătate al cetățenilor români.