Ovidiu Semenescu, care ar fi fost implicat în tentativa de asasinare a procurorului general din Bulgaria, susține că problemele sale din țara vecină sunt generate de faptul că a refuzat să colaboreze cu mafia instituționalizată.

În România, Ovidiu Semenescu a fost cercetat și reținut de DNA în 2015. În prezent, el se află în Elveția. Potrivit presei bulgare, el ar fi implicat în tentativa de asasinare de luni a procurorului general Ivan Gheșev.

Într-un mesaj transmis Antena 3, omul de afaceri a respins orice implicare.

"Sunt un respectat om de afaceri care nu a fost niciodată condamnat în vreun proces, oricât de mult și-ar fi dorit unii sau alții. Problemele mele din Bulgaria sunt generate de faptul că am refuzat să colaborez cu mafia instituționalizată din această țară. Nu mă ascund în Elveția, ci locuiesc în această țară. Faptul că mă apăr cu probe solide și nu tolerez să fiu victima unei justiții controlate de crima organizată din Bulgaria nu face decât să înverșuneze și mai mult mafia controlată de Ivan Gheșev", a declarat Ovidiu Semenescu.

Din informațiile și interceptările investigatorilor bulgari, reiese că Semenescu ar fi finanțat "acțiuni" împotriva reprezentanților procuraturii și ai Ministerului de Interne din țara vecină, scrie cotidianul bulgar Trud.