Autoritatea rusă de reglementare a internetului a blocat 49 de site-uri cu legături cu opozantul încarcerat Aleksei Navalnîi, a afirmat luni Leonid Volkov, unul dintre aliații săi cei mai apropiați, citat de AFP și Reuters, notează Agerpres.

"Potrivit unei decizii a Parchetului general, 49 de site-uri au fost blocate", a scris Volkov pe Twitter, precizând că este vorba în special de site-ul lui Navalnîi și de cel al principalelor sale organizații.

Decizia vine cu doar câteva săptămâni înainte de alegerile parlamentare din septembrie și a fost anunțată după ce în iunie o instanță a aprobat cererea procurorilor de a declara organizațiile cu legături cu Navalnîi drept extremiste, scoțându-le efectiv în afara legii.

Leonid Volkov a precizat pe canalul Telegram că va explica în curând cum intenționează să ocolească această interdicție.

Aleksei Navalnîi, cel mai proeminent critic al lui Vladimir Putin, execută o pedeapsă de 2 ani și jumătate de închisoare pentru încălcarea prevederilor eliberării condiționate. Încarcerarea sa a tensionat relațiile Rusiei cu Occidentul, care a cerut ca el să fie eliberat și a criticat verdictul privind declararea organizațiilor care au legături cu Navalnîi drept extremiste.

Echipa lui Navalnîi promovează ceea ce a desemnat drept o strategie a "votului inteligent", menită să asigure sprijinirea celor mai puternici oponenți ai candidaților partidului guvernamental Rusia Unită în fiecare circumscripție în alegerile din septembrie.