Lista personelor vizate de sancțiunile aplicate de Rusia a fost completată cu 347 de cetățeni din țările baltice: Letonia, Lituania și Estonia, a informat marți Ministerul rus de Externe.

"347 de cetățeni ai Letoniei, Lituaniei și Estoniei au fost incluși pe 'stop list'-ul Rusiei, inclusiv miniștri, membri ai Parlamentului, persoane publice și jurnaliști", se specifică într-un comunicat publicat pe site-ul Ministerului rus de Externe, potrivit agenției Interfax.

MAE rus a remarcat faptul că au fost introduse măsuri restrictive, care implică și interzicerea accesului pe teritoriul rusesc, împotriva persoanelor implicate, printre altele, în 'politica ostilă a statelor baltice dusă față de Rusia, în desfășurarea unui lobby activ din partea Letoniei, Lituaniei și Estoniei pentru aplicarea unor măsuri restrictive și sancțiuni' împotriva Federației Ruse, pentru intruziunea și amestecul în treburile sale interne, persecutarea populației vorbitoare de limbă rusă', precum și pentru cursul urmat de aceste țări de a furniza arme Kievului.

Rusia i-a interzis accesul pe teritoriul Rusiei și prim-ministrului eston, Kaja Kallas. Ministerul Afacerilor Externe l-a inclus recent pe premierul Estoniei pe lista persoanelor urmărite penal de către Rusia. Prim-ministrul Estoniei, prim-ministrul Letoniei și o serie de alți oficiali de rang înalt ai țărilor baltice au interzis accesul pe teritoriul Federației Ruse, a informat Ministerul rus de Externe, printr-un comunicat, potrivit publicației independente Meduza.

sursa: RADOR RADIO ROMÂNIA