Forțele Armate ruse au demarat miercuri câteva manevre în Siberia, care includ desfășurarea de rachete intercontinentale "Yars", cu capacitate nucleară, a spus Guvernul Rusiei, potrivit 20 Minutos.

Ministerul rus al apărării a detaliat într-un comunicat publicat pe site-ul său că manevrele fac parte dintr-o "vastă inspecție a capacității formațiunii de rachete Omsk care implică exerciții cu grupul Novosibirsk, echipat cu rachete Yars".

"În total, peste 3.000 de militari și aproape 300 de echipamente sunt implicate în manevre", a spus el, înainte de a sublinia că "Comisia Comandamentului Forțelor Strategice de Rachete va analiza consistența acțiunilor personalului militar în îndeplinirea sarcinilor sale". 

În acest sens, el a subliniat că "se preconizează desfășurarea activităților de manevră efectuate de către lansatoarele autonome ale Yars care vor acoperi teritoriile a trei regiuni", în timp ce "personalul de comandă strategică a rachetelor va efectua măsuri pentru a camufla și a face față mijloacelor moderne de recunoaștere aeriană.

Ministerul a subliniat că "în timpul manevrelor se va acorda o atenție deosebită utilizării dronelor și diverselor modificări ale acestora" și a susținut că manevrele "vor determina nu numai nivelul general de pregătire de luptă a diviziei, ci vor analiza capabilitățile armamentului modern și echipamentului special introdus în formațiuni".

Forțele de Rachete Strategice sunt o ramură a forțelor armate ruse și componenta principală a forțelor sale nucleare. Rachetele Yars sunt capabile să lovească ținte la distanțe de până la 11.000 de kilometri și sunt echipate cu un focos de reintrare multiplă cu focoase nucleare.

Sursa: RADOR