FSB a acuzat serviciile ucrainene că sunt responsabile de asasinarea Dariei Dughina, fiica lui Aleksandr Dughin, considerat de analiști strategul lui Putin, în timp ce alți experți susțin că ar fi doar un personaj marginal la Kremlin, scrie BBC.

FSB susține că o ucraineancă, ajunsă în Rusia în iulie împreună cu fiica ei, se află în spatele atacului de sâmbătă noaptea. Serviciile rusești spun că suspectul a fugit din Rusia în Estonia după explozia mașinii în care se afla Daria Dughina.

Femeia ar fi închiriat un apartament în același bloc în care locuia și Dughina și ar fi urmărit-o constant pentru a-i afla traseele. 

BBC notează că nu a putut verifica informațiile.

Agenția rusă de stat TASS scrie că FSB a anunțat că autoarea asasinatului este Natalia Vovk, în vârstă de 43 de ani. "Crima a fost pregătită și executată de serviciile speciale ucrainene”, se arată în comunicatul FSB.

Ucraina a respins acuzațiile. Ilia Ponomarev, fost parlamentar rus, a declarat că asasinatul a fost opera unor grupări interne care i se opun președintelui Vladimir Putin.

„Ucraina nu are nimic de-a face cu asta, pentru că nu suntem un stat criminal ca Federația Rusă și nici nu suntem un stat terorist”, a declarat Mihailo Podoliak, unul dintre consilierii lui Zelenski. El a apreciat că Rusia a început „să se dezintegreze intern” și că mai multe grupuri politice încep să se confrunte într-o luptă pentru putere.