Praga a aprobat înghețarea tuturor proprietăților rusești. Joi, Kremlinul a declarat că decizia este ilegală și că Moscova ar putea riposta împotriva a ceea ce a numit o mișcare ostilă, transmite publicația spaniolă ABC.

Guvernul ceh a declarat, miercuri,că a înghețat proprietatea de stat rusă pe teritoriul său, extinzând sancțiunile impuse în urma războiului Moscovei în Ucraina.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a asigurat că măsura cehă este ilegală conform dreptului internațional și că Moscova o va studia.

"Toate facilitățile noastre pe care le putem deține acolo, cu excepția celor care au statut diplomatic, sunt desigur acum amenințate. Situația este acum analizată pentru a minimiza cumva riscurile", le-a spus el reporterilor într-o conferință de presă.

"O poziție atât de profund anti-rusă din partea autorităților cehe este, desigur, absolut deconcertantă. Respingem categoric această poziție, care este inacceptabilă", a spus guvernul rus.

Praga a declarat că și-a extins lista de sancțiuni interne pentru a include o companie rusă controlată de administrația prezidențială care se ocupă de gestionarea activelor rusești în străinătate.

sursa: RADOR RADIO ROMÂNIA