Moscova a expulzat doi diplomați germani după ce Germania a făcut același lucru cu doi angajați ai Ambasadei ruse la Berlin, în contextul disputei cu privire la investigația asupra uciderii unui cetățean georgian în capitala germană.

Ministerul rus de externe l-a convocat joi pe ambasadorul german pentru a-l anunța de expulzarea celor doi diplomați. Decizia vine la o săptămână după ce Berlinul a declarat "persona non-grata" doi diplomați ruși, relatează Deutsche Welle. 

Guvernul german i-a expulzat pe cei doi diplomați, deoarece Rusia nu cooperează în cadrul anchetei privind uciderea unui cetățean georgian la Berlin, în luna august. El a fost împușcat mortal în plină zi, într-un parc din cartierul Moabit.

Zelimkhan Khangoshvili (40 de ani) a lucrat și pentru ruși și pentru ucraineni după cel de-al doilea război cecen (1999-2009).

Procurorii germani susțin că sunt "dovezi suficiente" că asasinatul a avut loc în numele Moscovei, acuzație pe care Kremlinul o respinge. 

Corespondentul Deutsche Welle la Moscova, Emily Sherwin, remarcă faptul că ambele părți au fost mult mai reținute în comparație cu situația provocată de tentativa de asasinare a fostului spion rus Serghei Skripal în Regatul Unit în 2018, când fiecare țară a expulzat câte 23 de diplomați.