Oficialitățile din Rusia refuză să îi elibereze pe demonstranții arestați în timpul protestelor de duminică. Statele Unite ale Americii și Uniunea Europeană au făcut apel pentru eliberarea "imediată" a sutelor de persoane reținute - transmite TVR.

Autoritățile acuză organizatorii că au plătit adolescenți să participe la cele mai importante demonstrații antiguvernamentale din ultimii ani. Statele Unite au avut o reacție fermă, condamnând arestările, pe care le consideră "un afront la adresa democrației".

Presa de la Kremlin ignoră protestele de duminică, cei care au ieșit în stradă s-au mobilizat prin intermediul rețelelor de socializare, transmite corespondentul TVR la Moscova, Liviu Iurea.

Liderul-emblematic al Opoziției, Alexei Navalnîi, a fost adus în fața unei instante judecătorești care va anunța ce pedeapsă va primi, potrivit TVR. Acesta este acuzat că a chemat oamenii la o acțiune neautorizată, dar și că au promovat ura, prin transmisia online a manifetațiilor.

Fundația anti-corupție condusă de Navalnîi a realizat un documentar care dezvăluie averea premierului Dmitri Medvedev și încrengăturile care o maschează.

Documentarul care a scos Rusia în stradă: investighează averea premierului rus Medvedev (*română)

Mai mult pe EurActiv »