O lege care obligă rețelele sociale să identifice și să blocheze accesul la invitațiile online de participare la demonstrații neautorizate a intrat luni în vigoare în Rusia.

Conținuturi despre terorism și secrete de stat nu ar trebui nici ele să fie accesibile online, se mai menționează în textul legislativ, relatează dpa, preluată de Agerpres.

Autoritățile ruse s-au îndreptat împotriva rețelelor sociale în ultimele zile, după ce apelurile la proteste în sprijinul disidentului încarcerat Aleksei Navalnîi au fost vehiculate intens online.

Facebook, Twitter și YouTube au fost nevoite să plătească amenzi.

Kremlinul și-a exprimat luni sprijinul față de acțiunile poliției ruse în timpul manifestațiilor pașnice desfășurate duminică în peste 140 de orașe din Rusia în cursul cărora cel puțin 5.414 persoane au fost arestate.

Purtătorul de cuvânt Dmitri Peskov a precizat că s-au luat măsuri împotriva unor persoane care au încălcat legea, pe motiv că manifestațiile nu au fost autorizate în prealabil de către autorități, potrivit EFE și Interfax.

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a criticat Rusia pentru reprimarea manifestanților, afirmând că Administrația Biden evaluează posibile răspunsuri la acțiunile Moscovei.

Dmitri Peskov a replicat că Moscova va ignora comentariile lui Blinken și a avertizat Washingtonul în legătură cu impunerea de noi sancțiuni.