Președintele Vladimir Putin a criticat în repetate rânduri în discursurile sale modul în care Occidentul tratează comunitatea LGTB.

Și acel climat se respiră și în Duma Rusă, care a consolidat turnura conservatoare care a avut loc de ani de zile în țara eurasiatică prin aprobarea unei legi care interzice în mod explicit schimbările de sex. Mai exact, restricționează operațiunile de reatribuire a sexului, precum și împiedică pe cineva să-și schimbe legal sexul fără o operație, scrie El Periodico.

Conform legii, vor exista unele exceptii din motive medicale în care intervenția medicală este permisă atunci când există malformații genetice sau dezechilibre hormonale care vor permite operarea organelor genitale.

Purtătorul de cuvânt al Parlamentului, Viaceslav Volodin, a menționat pe Telegram că această decizie a fost luată "pentru a proteja cetățenii și copii" și a descris procesul de reatribuire a genului "calea către degenerarea națiunii". El a adăugat că acest lucru este "inacceptabil" în Rusia. Activiștii pentru drepturile omului au avertizat că acest lucru va crește numărul operațiilor clandestine și al sinuciderilor în rândurile persoanelor transsexuale.

Odată ratificată de camera superioară și de președintele rus Vladimir Putin, care trebuie să semneze legea, cei care și-au reatribuit sexul nu vor putea adopta copii și vor vedea cum căsătoriile lor pot fi anulate, dacă unul dintre cei doi soți și-a schimbat legal sexulReprezentanții partidului de guvernământ rus vorbesc adesea împotriva a ceea ce ei consideră "valori occidentale", ceva care include toleranța față de colectivul LGTB, pe care o consideră o ideologie străină ce amenință ceea ce ei văd drept "valori tradiționale și spirituale rusești".

Acest punct de vedere este împărtășit și de Putin, care în discursurile sale a evidențiat chiar în momente precum acela al anexării regiunilor ucrainene Herson, Zaporijjia, Donețk și Luhansk, anexare nerecunoscută de comunitatea internațională, a criticat că în vest există "tata 1 și tata 2" și a reiterat că Rusia vrea să fie mai tradițională.

Recent, în decembrie 2022, însăși Duma și-a înăsprit așa-numita "lege împotriva propagandei homosexuale", ceva care a limitat toate tipurile de conținut audiovizual și scris în care apar personaje homosexuale și transsexuale, chiar comparând legal homosexualitatea cu pedofilia.

Anterior, acest tip de măsură se aplica doar conținutului destinat minorilor, astăzi chiar sugerând într-o carte sau film că homosexualitatea este ceva "acceptabil" nu este permis. Când a fost aprobată această lege împotriva așa-numitei "propagande LGBT", editurile au cerut multor scriitori ruși contemporani să-și schimbe cărțile pentru a le adapta la noul cadru legal.

sursa: RADOR