Autoritățile de la Moscova au interzis organizarea unui protest al soțiilor soldaților mobilizați din Ucraina, care cer întoarcerea soților lor de pe front după mai bine de un an de serviciu, scrie 20 Minutos.

Ca și în petițiile anterioare adresate Kremlinului, Consiliul Local a susținut faptul că, de la pandemia de coronavirus din 2020, evenimente publice nu pot fi organizate în această țară, după cum a raportat canalul Telegram "Du-te acasă".

În plus, șeful adjunct al securității departamentului capitalei ruse, Kiril Malișkin, a avertizat solicitanții să nu iasă în stradă fără autorizație oficială. Soțiile celor mobilizați au cerut ziua de 25 noiembrie ca dată pentru acțiunea lor de protest în Piața Teatrului, lângă Kremlin și Duma sau Camera Deputaților.

Organizatorii, dintre care unii și-au exprimat deja disconfortul, au profitat de manifestația comunistă cu ocazia aniversării Revoluției bolșevice, care era programată să adune până la 300 de persoane.

Autoritățile ruse au interzis astfel de acțiuni de protest în mai multe orașe rusești, unde soțiile celor mobilizați au denunțat presiuni din partea poliției.Șeful Comisiei de Apărare a Dumei (camera inferioară a parlamentului rus), Andrei Kartapolov, a dat asigurări că cei mobilizați se vor întoarce la casele lor doar "după încheierea operațiunii militare speciale".

În ciuda restricțiilor teoretice din cauza coronavirusului, autoritățile de la Moscova nu s-au opus niciodată solicitărilor de organizare de mitinguri sau concerte în favoarea Kremlinului.

Președintele rus Vladimir Putin a decretat în septembrie 2022 mobilizarea parțială a 300.000 de rezerviști, decizie care a provocat exodul în masă a sute de mii de bărbați de vârstă militară.

Având în vedere nepopularitatea măsurii, Kremlinul a decis să ofere contracte profesionale suculente, propunere pe care au acceptat-o ​​deja peste 400.000 de bărbați, inclusiv imigranți, cărora Moscova le promite cetățenia în schimbul a șase luni de serviciu pe front.

Sursa: RADOR RADIO ROMÂNIA