Rusia și-a rechemat ambasadorul în SUA pentru consultări, dând asigurări că vrea să evite "degradarea ireversibilă" a relațiilor cu Washingtonul. Joe Biden a declarat că Vladimir Putin e ”un ucigaș” și va plăti pentru acțiunile sale.

Potrivit unui comunicat al Ministerului rus al afacerilor externe, ambasadorul Anatoli Antonov a fost rechemat la Moscova "pentru consultări în scopul de a stabili ce trebuie făcut și în ce direcție să se meargă în privința relațiilor cu SUA", relatează Agerpres.

Decizia a fost anunțată după ce președintele american Joe Biden a declarat miercuri, într-un interviu la ABC News, că omologul său Vladimir Putin "va plăti un preț" pentru amestecul său în alegerile din SUA.

Întrebat dacă crede că Putin este "un criminal", președintele american a răspuns laconic: "Da, cred!". "Veți vedea în curând prețul pe care îl va plăti", a adăugat el.

Biden a făcut aceste declarații după ce un raport al serviciilor de informații a confirmat marți acuzațiile mai vechi, potrivit cărora Putin s-a aflat în spatele ingerinței în alegerile din SUA, despre care Rusia a afirmat de la început că sunt lipsite de fundament.

Aceste afirmații au fost denunțate la Moscova ca un ''atac'' împotriva Rusiei și ''insultă'' împotriva poporului rus.