Ministerul Culturii din Rusia a susținut propunerea de a se introduce un cod vestimentar pentru artiști în timpul desfășurării spectacolelor, a informat deputatul Dumei de Stat a Rusiei, Irina Filatova, relatează Interfax.

”Tratăm cu înțelegere îngrijorările cu privire la activitățile creative ale unor personalități din media, ale căror acțiuni se adresează unui public numeros și au impact în mass-media și, drept urmare, pot evoca un răspuns din partea cetățenilor țării. Suntem de acord cu poziția dumneavoastră că îmbrăcămintea aleasă pentru aparițiile publice reprezintă o parte importantă a imaginii artistului și joacă un rol semnificativ în formarea unei imagini pentru întregul eveniment”, este răspunsul ministrului Culturii, publicat pe canalul de Telegram al deputatei Filatova.

Ministrul Culturii a mai spus că a fost trimisă o recomandare autorităților regionale pentru a acorda o atenție suplimentară apariției artiștilor care susțin evenimente culturale, în mod special cele desfășurate în localuri de stat și municipale fără restricții de vârstă'.

Filatova a mai spus că în acest mod Ministerul rus al Culturii i-a susținut ”propunerea de a introduce un cod vestimentar pentru artiști în timpul concertelor”.

Sursa: RADOR RADIO ROMÂNIA