ONU susține că peste 1,3 milioane de ucraineni au fost "evacuați voluntar" în Rusia, relatează publicația spaniolă 20 Minutos.

Reprezentantul Rusiei la Națiunile Unite, Vasili Nebenzia, a respins acuzațiile la adresa Moscovei referitoare la transferul forțat al ucrainenilor pe teritoriul rus în fața unui forum internațional al ONU privind migrația.

Astfel, Nebenzia a recunoscut că, de la începutul războiului din Europa de Est, peste 1,3 milioane de ucraineni au fost "evacuați voluntar" în Rusia din zonele "periculoase" din regiunile Donbas.

Oficialul rus a subliniat că, dintre aceștia, peste 230.000 sunt copii și a anunțat că Guvernul rus a primit "peste 2,7 milioane de solicitări" pentru evacuarea cetățenilor din Ucraina, potrivit agenției ruse TASS.

Pe de altă parte, Nebenzia a denunțat că există "dovezi" că femeile și copiii ucraineni refugiați din Europa au fost victime ale rețelelor de trafic de persoane.

"Structurile internaționale sunt obligate să se asigure că femeile și copiii ucraineni care au ajuns în Europa nu devin victime ale grupurilor infracționale organizate europene implicate în traficul de persoane", a subliniat el.

Sursa: RADOR