Rusia a convocat-o joi pe ambasadorea americană la Moscova, Lynne Tracy, 
pentru a denunța ceea ce Moscova consideră a fi "încercări de amestec" ale ONG-urilor americane în treburile sale interne, cu o săptămână înainte de alegerile prezidențiale.

Cu ocazia acestei convocări, "s-a subliniat în mod deosebit că încercările de amestec în afacerile interne ale Rusiei (...) vor fi reprimate ferm și hotărât", a arătat Ministerul rus de Externe într-un comunicat, scrie lalibre.be.

Moscova acuză trei ONG-uri americane specializate în educație că "implementează programe și proiecte de orientare anti-rusă cu sprijinul ambasadei" și că urmăresc "recrutarea de agenți de influență sub acoperirea schimburilor educaționale și culturale".

Aceste trei ONG-uri, printre care American Councils for International Education și Institute of International Education, au fost declarate "indezirabile" în Rusia, a mai indicat ministerul.

"Ambasadoarei i s-a remis o notă oficială prin care i-a s-a cerut să înceteze orice asistență pentru activitățile acestor ONG-uri", acuzate și de "promovarea unor atitudini și valori străine societății ruse", potrivit ministerului.

Moscova a avertizat-o, de asemenea, pe Tracy împotriva oricărei "acțiuni subversive și de diseminare a dezinformării" înainte de alegerile prezidențiale din 15-17 martie, care ar trebui să-l vadă reales pe Vladimir Putin în lipsa unei opoziții reale.

Ministerul i-a amenințat pe angajații ambasadei SUA cu expulzarea dacă aceștia ar fi "implicați în astfel de acțiuni".

sursa: RADOR RADIO ROMÂNIA