Rusia va instala armele nucleare tactice pe care a anunțat în martie că vrea să le plaseze în Belarus aproape de frontiera dintre această țară și Polonia, spune ambasadorul Moscovei la Minsk, Boris Grîzlov.

Buncărele necesare stocării armelor nucleare rusești ar urma să fie gata la 1 iulie, a adăugat el, potrivit La Libre Belgique. "Acest lucru se va face în ciuda gălăgiei din Europa și din Statele Unite", a declarat acest fost ministru de interne și președinte al Dumei, agenției de presă Belta.

Pe 25 martie, Rusia a anunțat că va instala arme nucleare tactice în Belarus. Ele sunt concepute special pentru a fi utilizate pe câmpul de luptă și sunt mai mici decât o bombă atomică. Dar ele pot produce pagube mai mari decât armele convenționale.

Rusia nu încalcă tratatul de neproliferare nucleară plasând aceste arme pe teritoriul aliatului său belarus, a afirmat președintele Vladimir Putin. Statele Unite au plasat și ele arme nucleare la aliații lor europeni, dintre care unele s-ar afla în Belgia.

Sursa: RADOR