Donald Trump l-a invitat pe Vladimir Putin, în timpul unei convorbiri telefonice, să întreprindă o vizită în SUA, spunând că va fi bucuros să-l primească pe președintele rus la Casa Albă, a anunțat vineri RIA Novosti,citând ministerul rus de externe.

Agenția de presă rusă îl citează pe ministrul afacerilor externe Serghei Lavrov, potrivit căruia Trump a revenit asupra invitației de mai multe ori în timpul discuției telefonice cu Putin, transmite Agerpres.

Președintele american i-a spus omologului rus că ar fi bucuros să efectueze la rândul său o vizită în Rusia, adaugă RIA Novosti.

Totodată, potrivit RIA Novosti, șeful diplomației ruse a declarat că loviturile aeriene ale SUA în Siria au anulat orice obligație morală a Rusiei de a nu furniza aliatului său sirian Bashar al-Assad sisteme antirachetă S-300.

Serghei Lavrov a declarat, de asemenea, că înainte de atacurile aeriene americane asupra unor ținte din Siria, Rusia le-a transmis oficialilor americani care zone din Siria reprezintă "linii roșii" pentru Moscova, iar acțiunea militară americană nu a depășit aceste linii.

Totodată, Lavrov și-a exprimat convingerea că președintele rus Vladimir Putin și președintele american Donald Trump nu vor permite o confruntare între țările lor, potrivit RIA Novosti.