Vladimir Putin dorește ca dronele Bayraktar să fie produse și în Rusia.

După confirmarea faptului că președintele Turciei, Recep Tayyip Erdoğan, va călători la Soci pe 5 august pentru a se întâlni cu președintele rus Vladimir Putin, presa rusă scrie despre posibilele obiective ale călătoriei, arătând că ”Putin și Erdoğan au multe motive să se întâlnească. Negocierile sunt benefice pentru ambii politicieni”, relatează publicația turcă Sabah.

Potrivit portalului de știri "TürkRus.com", ”Erdoğan va zbura la Soci pentru a rezolva două probleme”, după cum a spus Andrei Ciuprigin, academician și expert în studii estice.

Prima este situația din nordul Siriei, pe care Turcia vrea să o rezolve.

În al doilea rând, acordul privind exportul de cereale prin porturile ucrainene”.

Academicianul Aleksei Malașenko a spus: ”Poate că problema producției de drone Bayraktar în Rusia va apărea la summit, dar nu am informații despre aceasta. Însă compania care produce Bayraktar a declarat că nu va da nici măcar o dronă Rusiei", a comentat Malașenko.

Alexei Zudin, cadru didactic la Institutul de Stat pentru Relații Internaționale din Moscova (MGIMO) a afirmat că "în ultima perioadă, cooperarea ruso-turcă la nivel de lideri a fost foarte activă. Iar în ceea ce privește Bayraktar, dacă se va întâmpla, va fi căpșuna de pe tort”. Putin declarase anterior că își dorește o colaborare cu Turcia în ceea ce privește producția dronei Bayraktar".

Sursa: RADOR