Un autovehicul a lovit miercuri dimineață un grup de militari din cadrul operațiunii Sentinelle, în suburbia Levallois-Perret, din nord-vestul Parisului, rănind șase militari, dintre care doi sunt în stare gravă.

UPDATE

15:15 Un bărbat cu semnalmentele suspectului a fost reţinut pe autostrada A16, după un schimb de focuri cu poliţiştii. Bărbatul, aflat la bordul unui BMW, a fost rănit de cinci gloanţe, iar un poliţist a fost şi el rănit, în timpul operaţiunii, scrie Le Parisien.

14:11 Secţia antiteroristă a parchetului din Paris a preluat ancheta deschisă pentru "tentativă de asasinat împotriva unor persoane având autoritate publică în legătură cu o organizaţie teroristă".

O sursă judiciară a declarat pentru Reuters că departamentul a preluat cazul şi lucrează împreună cu Serviciul francez de informaţii interne (DGSI), ceea ce indică faptul că acest incident este tratat ca un posibil act de terorism.

***

Potrivit Le Parisien, Parchetul antiterorist nu a fost sesizat încă, deoarece nu se ştie dacă este vorba de un atac terorist. 

Suprinşi de rapiditatea atacului, militarii nu reuşesc să-şi amintească detalii precise. Anchetatorii speră să afle mai multe după vizionarea camerelor de supraveghere din zonă.

+++

Atacul a avut loc în jurul orei locale 08:00 (06:00 GMT), iar şoferul a fugit, transmite AFP, preluată de Agerpres.

''În prezent este în desfășurare intervenția poliției. Are loc căutarea vehiculului'', a scris pe Twitter departamentul de poliție din Paris.

Potrivit cotidianului Le Parisien, primarul din Levallois-Perret, Patrick Balkany, a denunțat un "act deliberat". El a explicat că mașina implicată în atac se afla pe aleea unde se află cazarma și i-a lovit pe militari la ieșirea din aceasta.

''Este un act intolerabil, de neînțeles'', a adăugat Balkany.