Conform unor informații obținute de Spiegel, Comitetul de Organizare a Campionatului Mondial de Fotbal din Germania (2006) a cumpărat voturi pentru candidatura Republicii Federale. Șeful comitetului era Franz Beckenbauer.

Informațiile Spiegel arată că șeful concernului Adidas de atunci, Robert Louis-Dreyfus, ar fi alimentat un fond secret de 10,3 milioane franci elvețieni. La curent cu informațiile ar fi fost președintele Comitetului de Organizare Franz Beckenbauer și actualul președinte al Federației Germane de Fotbal Wolfgang Niersbach. 

Dreyfus ar fi alimentat acest fond „la negru” cu banii în anul 2000, cu puțin timp înainte de votul decisiv pentru acordarea statutului de țară gazdă Germaniei. Împrumutul a fost în calitate privată și secret. Suma nu apare nici în contabilitatea Comitetului de Organizare, nici în cea a Comitetului de Candidatură.

La un an și jumătate, Dreyfus și-a vrut banii înapoi. Documente secrete obținute de Spiegel arată că suma a fost transferată de Beckenbauer și Niersbach într-un cont al FIFA din Geneva. Suma: 6,7 milioane euro.

Motivul tranzacției a fost o ceremonie de deschidere a Campionatului, la Berlin, sub egida FIFA. Evenimentul a fost ulterior anulat. Banii trebuiau să ajungă apoi din contul FIFA în cel al lui Dreyfus.

Fondul „la negru” pare să fi fost creat pentru a asigura voturile celor patru reprezentanți asiatici din Comitetul Executiv al FIFA. Aceștia au votat, alături de europeni, pentru Germania în anul 2000. Pentru că reprezentantul Noii Zeelande s-a abținut de la vot în mod cu totul surprinzător, Germania a câștigat organizarea Campionatului Mondial cu 12 voturi la 11.

După o cerere rămasă nerăspunsă a Spiegel, Federația Germană a confirmat într-un comunicat de presă că, în aprilie 2005, Comitetul de Organizare a Campionatului a virat suma de 6,7 milioane euro către FIFA și că suma, probabil, nu a fost folosită în scopul programului cultural inițial.