Secretarul american al Justiției, Bill Barr, a declarat marți că nu a constatat suficiente "fraude" pentru a invalida victoria lui Joe Biden la prezidențiale, contrar afirmațiilor lui Donald Trump.

Într-un interviu acordat agenției americane Associated Press, William Barr, un susținător fidel al președintelui Donald Trump a declarat că, "în stadiul actual, nu am văzut o fraudă la o scară susceptibilă să schimbe rezultatul alegerilor".

"Au fost afirmații despre fraude sistematice, potrivit cărora mașinile de vot au fost programate pentru a falsifica rezultatul alegerilor", a spus el, adăugând că Departamentul securității interne și cel al justiției "au desfășurat anchete și, până în prezent, nu au găsit nimic pentru a le dovedi".

Donald Trump, care refuză să își recunoască înfrângerea, a reproșat duminică Departamentului justiției și Poliției federale că nu îl ajută în lupta sa pentru a dovedi existența fraudelor, masive în opinia sa. "S-au dat dispăruți", a declarat el pentru canalul Fox News, relatează Agerpres.

La o recepție privată la Casa Albă, Donald Trump a dat de înțeles că va candida din nou peste patru ani, dacă acțiunile sale de contestare a rezultatului votului nu vor avea succes. Într-o înregistrare video postată pe Facebook de un invitat la eveniment, Donald Trump a reiterat faptul că a "câștigat alegerile", dar rezultatele au fost "trucate".